Sitna slova

Poštarina I dostava

Sve se narudžbe šalju kao paketi putem PostNord i obrađuje Pošta Hrvatska nakon što paket uđe u Hrvatskoj. 

Isporuku paketa možete očekivati unutar 5-7 radnih dana. U određenim razdobljima, primjerice oko praznika,isporuke mogu trajati dulje od ovoga.

NAPOMENA: Kada odaberete da vam paket bude isporučen izravno na vašu privatnu adresu, također prihvaćate da Pošta Hrvatska može ostaviti paket na vašim ulaznim vratima na vaš rizik. Isporučujemo narudžbe bilo gdje u Hrvatskoj. 

Ako želite da paket bude poslan u inozemstvo, kontaktirajte nas izravno. Nažalost, robu nije moguće preuzeti izravno u našem skladištu. Kada PostNord skenira i pošalje vašu narudžbu, primit ćete e-poruku u tom smislu. E-poruka će sadržavati Track &Trace broj, tako da možete pratiti isporuku svoje pošiljke.

Pravo na povrat/otkazivanje

Budući da su svi proizvodi unikatni i osobno izrađeni za svako dijete, nažalost ne možemo prihvatiti vraćene proizvode. Stoga je važno provjeriti sve podatke koje unesete prilikom narudžbe. Nakon postavljanja narudžbe, možete urediti pojedinosti proizvoda(a) ili adresu dostave (putem potvrde narudžbe) 1 sat prije početka ispisa. Nakon tog roka nije moguće mijenjati narudžbu.

Budući da su svi proizvodi unikatni i osobno izrađeni za svako dijete, nažalost ne možemo prihvatiti vraćene proizvode. Stoga je važno provjeriti sve podatke koje unesete prilikom narudžbe. Nakon postavljanja narudžbe, možete urediti pojedinosti proizvoda(a) ili adresu dostave (putem potvrde narudžbe) 1 sat prije početka ispisa. Nakon tog roka nije moguće mijenjati narudžbu.

Pogledajte zakonodavstvo EU o prilagođenim proizvodima u Direktivi EU o pravima potrošača, stavak 49.

Informacije o plaćanju

Sve cijene su izražene u Euro i uključuju 9%PDV. U My Best Booku možete plaćati karticama Visa, Visa Electron, MasterCard, Maestro i PayPal.

Sigurnost

Koristimo Adyen za upravljanje plaćanjima. Adyen šifrira sve vaše podatke o platnoj kartici TLS (Transport Layer Security) protokolom. To znači da neovlaštene strane ne mogu pročitati broj vaše kartice ili druge podatke tijekom transakcije. Informacije koje se nalaze na www.mybestbook.hr pohranjuju se s jedinom svrhom pružanja usluga vama kao kupcu i dostave vaše robe. Plaćanje i unos podataka o kartici odvija se izravno kroz Adyen. Stoga su podaci o vašoj kartici 100% zaštićeni s Adyenom. Ni My Best Book ni drugi ne mogu dobiti pristup.

E-pošta i marketing

Kao dio naše korisničke službe, šaljemo niz različitih e-poruka u vezi s kupnjom. To uključuje potvrdu narudžbe, potvrdu o primitku, e-poruku s obavijesti da je narudžba poslana i potvrdu o promjenama te u slučaju da ste promijenili svoje podatke unutar jednog sata od slanja narudžbe. Imajte na umu da u našoj korisničkoj službi nitko ne vlada hrvatskim jezikom, a mi ćemo vam pomoći uz pomoć internetske prevoditeljske usluge. Uvijek nam možete pisati izravno na engleskom kako biste dobili najbolji mogući odgovor. Bez obzira na sve, mi ćemo se pobrinuti da dobijete najbolju uslugu.

Odredbe i uvjeti

Svrha i opseg

Ovi uvjeti utvrđuju uvjete isporuke roba i usluga iz Moje najbolje knjige. Prilikom svake kupnje prihvaćate naše uvjete poslovanja. My Best Book zadržava pravo izmjene ovih uvjeta bez prethodne najave, uključujući i već sklopljene ugovore.

Cijena I plaćanje

Sve cijene prikazane na www.mybestbook.hr uključuju PDV i ne uključuju troškove prijevoza, osim ako nije drugačije navedeno. Plaćanje će se izvršiti po završetku narudžbe, korištenjem prihvaćenih načina plaćanja navedenih na web stranici.

Isporuka i odgoda

Isporuka se vrši kada je proizvod gotov. Kao opće pravilo, narudžbe se proizvode i šalju unutar  5–7 radnih dana nakon završetka narudžbe. Kupac ima pravo otkazati ugovor uz prethodnu obavijest ako isporuka znatno kasni.

Značajno kašnjenje je kašnjenje više od 30 radnih dana od završetka narudžbe. Ako se raspored pomakne zbog okolnosti za koje My Best Book ne snosi nikakvu odgovornost (uključujući kašnjenja ili izostanak isporuke od podizvođača, kašnjenja zbog nesuradnje kupca), kašnjenja ne mogu rezultirati time da kupcu budu odobreni pravni lijekovi za kršenje ugovora, uključujući pravo otkaza.

My Best Book ne može se smatrati odgovornom u slučaju da isporuka kasni ili je otežana zbog više sile. Ukoliko događaj za koji My Best Book ne snosi nikakvu odgovornost dovede do poskupljenja ispunjenja obveza isporuke My Best Booka, My Best Book neće biti dužan izvršiti takve obveze. My Best Book ne može se smatrati odgovornim za zakašnjelu isporuku ili gubitak paketa od strane poštanskih i prijevozničkih usluga, ako može dokazati da je paket poslao na vrijeme. Kupac ni u kojem slučaju ne može tražiti odgodu za proizvode koji su već isporučeni.

Rezervacija vlasništva

Kupac ne smije steći vlasništvo nad fizičkim kopijama proizvoda prije nego što My Best Book primi uplatu u cijelosti. Sva roba iz My Best Book ostat će vlasništvo potonjeg do primitka pune uplate. Nakon prijenosa vlasništva na kupca, My Best Book zadržava pravo korištenja proizvedenog djela kao reference u vlastitom marketingu.

Pogreške i propusti

My Best Book ne snosi nikakvu odgovornost za pogreške koje kupac nije pismeno ispravio prije potvrde narudžbe. Ukoliko isporuka sadrži pogreške ili propuste, kupac je dužan reklamirati pogrešku ili propust u razumnom vremenskom roku kontaktirajući nas izravno. My Best Book ima pravo pokušati ispraviti pogrešku ili propust ako to može učiniti u razumnom roku i ako se smatra da se My Best Book može smatrati odgovornom za pogrešku ili propust.

NAPOMENA: Boje u konačnom tiskanom proizvodu mogu se razlikovati od boja prikazanih na ekranu i to se ne može smatrati pogreškom. Isto tako, tonovi kože i boje kose prikazani u postupku narudžbe nisu precizni i mogu varirati u odnosu na način na koji su ilustrirani likovi na različitim proizvodima.

Osim toga, primjenjuju se odredbe Zakona o zaštiti potrošača o dvogodišnjem jamstvu.

Ograničena odgovornost

U slučaju kašnjenja, ili u slučaju grešaka u isporučenom proizvodu, My Best Book neće biti odgovoran za gubitke u poslovanju, izgubljenu dobit ili druge neizravne gubitke, uključujući one koji proizlaze iz pravnih odnosa kupca s trećim stranama. Nadalje, My Best Book dužan je samo platiti kompenzaciju kupcu za gubitke ili štetu nastalu kao rezultat grubog nemara ili namjernog djelovanja. Moja najbolja knjiga neće biti odgovorna za neizravne gubitke ili izravne gubitke, ako su rezultat kašnjenja ili gubitka podataka ili izgubljene zarade.