Zaštitu vaših podataka shvaćamo ozbiljno!

Obrađujemo vaše osobne podatke i stoga smo prihvatili ovu politiku zaštite privatnosti koja vam govori kako obrađujemo vaše podatke. Kako bismo zaštitili vaše osobne podatke na najbolji mogući način, redovito procjenjujemo opseg rizika da naša obrada podataka može negativno utjecati na vaša  osnovna prava. Osobito smo svjesni rizika od potencijalne diskriminacije, krađe osobnih iskaznica ili rizika od financijskog gubitka, štete ugledu ili gubitka tajnosti podataka. U tim slučajevima odluke koje moramo donijeti ovise o našoj mogućnosti obrade osjetljivih osobnih podataka, biometrijskih podataka ili informacija o kaznenim djelima koja se tiču vas.

Provodimo analizu posljedica obrade podataka za zaštitu vaše privatnosti. Ova analiza posljedica provodi se prije nego počnemo obrađivati vaše osobne podatke.

My Best Book ApS je voditelj obrade podataka i osiguravamo da se s vašim osobnim podacima postupa u skladu sa zakonom.

Podaci za kontakt

My Best Book ApS je voditelj obrade podataka i osiguravamo da se s vašim osobnim podacima postupa u skladu sa zakonom.

Kontakt: My Best Book ApS

Adresa: Skejby Nordlandsvej 311, 8200 Aarhus N, Denmark 

POREZNI BROJ: 36088966 

E-pošta: info@mybestbook.com

Website: www.mybestbook.hr

Jamčimo poštenu i transparentnu obradu podataka

Kada od vas zatražimo da nam dostavite svoje osobne podatke, obavijestit ćemo vas koje podatke obrađujemo i u koju svrhu. O tome ćete biti obaviješteni o trenutku prikupljanja vaših osobnih podataka. Ne prikupljamo podatke o vama iz drugih izvora.


Rukovanje osobnim podacima

Koristimo ovu vrstu podataka o vama 

Podatke o Vama koristimo kako bismo unaprijedili našu uslugu i osigurali kvalitetu naših proizvoda i usluga, kao iu našem kontaktu s Vama.

Podaci koje koristimo uključuju:

Osjetljivi podaci - koriste se za personalizaciju proizvoda.

Podaci o interesima i navikama – Koriste se za prikaz relevantnog i zanimljivog sadržaja.

Podaci o prometu o korištenju interneta - koriste se za učenje od naših posjetitelja i kako oni koriste našu web stranicu.

Podaci o transakciji - koriste se za obradu vaše narudžbe.

Jedinstveni IP brojevi na mrežnim uređajima - koriste se za sprječavanje i borbu protiv zlouporabe i nezakonitog ponašanja.

Ne prikupljamo podatke.

Prikupljamo i pohranjujemo vaše podatke za određenu svrhu

Vaše podatke prikupljamo i pohranjujemo u posebne svrhe ili druge legitimne poslovne svrhe.

To se događa kada trebamo:

Obraditi vašu kupnju i isporučiti našu uslugu.

Ispuniti vaš zahtjev za proizvode ili usluge. Poboljšajti naše proizvode i usluge.

Upravljajti svojim odnosom s nama.

Usklađenost sa zakonskim zahtjevima. 

Možda ćemo morati koristiti vaše osobne podatke u svrhe koja nisu one za koju su prikupljeni. Osim ako niste pristali na takvu novu upotrebu podataka, ispitat ćemo je li izvorna svrha prikupljanja vaših podataka kompatibilna s novom svrhom. Na primjer, procjenjujemo izvore iz kojih potječu vaši podaci i jesu li to uobičajene ili osjetljive informacije koje trebamo koristiti. Također procjenjujemo hoće li korištenje vaših podataka u novu svrhu imati negativne posljedice za vašu slobodu djelovanja.

Obrađujemo samo relevantne osobne podatke

O vama obrađujemo samo podatke koji su relevantni i dovoljni za gore definirane svrhe. Svrha određuje koja je vrsta podataka o vama relevantna za nas. Isto vrijedi i za opseg osobnih podataka koje koristimo. Na primjer, ne koristimo više podataka nego što nam je potrebno za određenu svrhu.

Prije nego što obradimo vaše osobne podatke, istražit ćemo je li moguće minimalizirati količinu podataka o vama. Također provjeravamo mogu li se neki od tipova podataka koje koristimo koristiti u anonimiziranom ili pseudonimiziranom obliku. To možemo učiniti ako to ne utječe negativno na naše obveze ili uslugu koju vam nudimo.

Obrađujemo samo nužne osobne podatke

Prikupljamo, obrađujemo i pohranjujemo samo one osobne podatke koji su nužni za ispunjenje namjene. Osim toga, zakonodavstvo može odrediti koju vrstu podataka je potrebno prikupljati i pohranjivati za naše poslovne operacije. Vrsta i opseg osobnih podataka koje obrađujemo također mogu biti potrebni za ispunjavanje ugovora ili druge zakonske obveze. Želimo biti sigurni da obrađujemo samo osobne podatke koji su nužni za svaku od naših posebnih svrha. Stoga je u naše IT sustave ugrađeno da se prikuplja samo potrebna količina podataka. Također se automatski osigurava da opseg upotrebe nije nepotrebno širok i da vrijeme skladištenja nije predugo. Kako bismo vas zaštitili od neovlaštenog pristupa vašim osobnim podacima, također koristimo rješenja koja automatski osiguravaju da su podaci dostupni samo relevantnim zaposlenicima. Tu je i ugrađena zaštita od mogućnosti pristupa podacima neograničenog broja ljudi.

Provjeravamo i ažuriramo vaše osobne podatke

Provjeravamo da osobni podaci koje obrađujemo o vama nisu netočni ili obmanjujući. Također se brinemo za ažuriranje vaših osobnih podataka na kontinuiranoj osnovi. Budući da naša usluga ovisi o točnosti i ažurnosti vaših podataka, molimo vas da nam dostavite relevantne promjene svojih podataka. Možete koristiti gore navedene podatke za kontakt kako biste nas obavijestili o svojim promjenama.

Kako bismo osigurali kvalitetu Vaših podataka, donijeli smo interna pravila i uspostavili procedure za provjeru i ažuriranje Vaših osobnih podataka. Izbrisat ćemo vaše osobne podatke kada više ne budu potrebni. Izbrisat ćemo vaše osobne podatke kada više ne budu potrebni za svrhu za koju smo prikupljali, obrađivali i pohranili vaše podatke.

Izbrisat ćemo vaše osobne podatke kada više ne budu potrebni

Vaše ćemo osobne podatke izbrisati kada više ne budu potrebni za svrhu za koju smo ih prikupili, obradili i pohranili.

Dobit ćemo vaš pristanak prije obrade vaših osobnih podataka

Prije obrade vaših osobnih podataka u gore opisane svrhe pribavit ćemo vaš pristanak, osim ako nemamo pravnu osnovu za njegovo dobivanje. Obavijestit ćemo vas o svakoj takvoj osnovi i našem legitimnom interesu za obradu vaših osobnih podataka. Vaš pristanak je dobrovoljan i možete ga povući u bilo kojem trenutku tako da nas kontaktirate.

Molimo koristite gore navedene podatke za kontakt za dodatne informacije. Ako želimo koristiti Vaše osobne podatke u svrhu koja nije izvorna, obavijestit ćemo Vas o novoj svrsi i zatražiti Vaš pristanak prije nego počnemo koristiti podatke. Ako imamo drugačiju pravnu osnovu za novu uporabu, obavijestit ćemo vas o tome.

Nećemo otkriti vaše osobne podatke bez vašeg pristankaIf

Ako dijelimo vaše osobne podatke s partnerima i igračima, uključujući za korištenje u marketingu, pribavit ćemo vaš pristanak i obavijestiti vas o tome za što će se vaši podaci koristiti. Možete se u bilo kojem trenutku usprotiviti ovoj vrsti otkrivanja, a također se možete odjaviti od komunikacije u marketinške svrhe u Registru CPR-a. Nećemo dobiti vaš pristanak ako smo zakonski obvezni otkriti vaše osobne podatke, na primjer u sklopu prijave nadležnom tijelu.

Dobit ćemo vaš pristanak prije nego što vaše osobne podatke podijelimo s partnerima trećih strana. Ako vaše osobne podatke proslijedimo partnerima iz trećih zemalja, sigurni smo da je njihova razina zaštite osobnih podataka primjerena zahtjevima koje smo postavili u ovoj politici, u skladu s primjenjivim zakonom. Između ostalog, postavljamo zahtjeve u vezi s korištenjem podataka, sigurnošću podataka i ispunjavanjem prava koja imate u odnosu na npr. protivljenje profiliranju i podnošenje pritužbi Uredu povjerenice za informiranje.

Sigurnost

Štitimo vaše osobne podatke i imamo interna pravila o sigurnosti podataka

Štitimo vaše osobne podatke i imamo interna pravila o sigurnosti podataka Donijeli smo interna pravila o sigurnosti podataka, koja sadrže upute i mjere za zaštitu vaših osobnih podataka od uništenja, gubitka ili izmjene, od neovlaštenog otkrivanja te od neovlaštenog pristupa ili pristupa neovlaštenih osoba . Uspostavili smo procedure za dodjelu prava pristupa našim zaposlenicima koji obrađuju osjetljive osobne podatke i podatke koji otkrivaju informacije o osobnim interesima i navikama. Provjeravamo njihov stvarni pristup putem zapisivanja i praćenja. Kako bismo izbjegli gubitak podataka, neprestano izrađujemo sigurnosne kopije naših skupova podataka. Također štitimo povjerljivost i autentičnost vaših podataka korištenjem enkripcije.

U slučaju narušavanja sigurnosti koje rezultira velikim rizikom od diskriminacije, krađe identiteta, financijskog gubitka, gubitka ugleda ili drugih značajnih neugodnosti, obavijestit ćemo vas o narušavanju sigurnosti što je prije moguće i obavijestiti policiju.

Davatelji podataka

Razmjenjujemo podatke sa sljedećim obrađivačima podataka kako bismo vam isporučili naš proizvod.

Korištenje kolačića

Kolačići, svrha i relevantnost

Koristimo kolačiće kako bismo identificirali vas i vašu opremu, pratili vaše ponašanje, optimizirali našu web stranicu, profilirali vas, pružili vam ciljani digitalni marketing putem vlastitih medija i putem trećih strana.

Što su kolačići?

Pročitajte više o njima ovdje: Wikipedia: Kolačić

Kolačići trećih strana

Web stranica koristi aplikacije za praćenje Google Analytics, Google AdWords, Microsoft Bing Ads i Facebook, koje također postavljaju kolačiće i mogu pohraniti i pristupiti spremljenim podacima o vama te ih dijeliti s nama i prikazivati ciljani sadržaj na društvenim medijima kao što su Google i Facebook. Kao dio marketinga, može se koristiti sadržaj društvenih medija, kao što je ugrađeni sadržaj s Googlea i Facebooka. Ako budete u interakciji s ovim sadržajem društvenih medija, vaše će ponašanje pratiti treće strane, a društveni mediji mogu te  podatke priložiti vašem profilu na društvenim mrežama. Takvo korištenje društvenih medija je izvan naše kontrole i isključivo je stvar između vas i društvenih medija.

Isključite kolačiće

Ukoliko ne želite da prikupljamo i pohranjujemo podatke o Vama, kolačiće možete isključiti u postavkama Vašeg internet preglednika. Način na koji ćete to učiniti ovisi o Internet pregledniku koji koristite.

Vaša prava

Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima

Imate pravo pristupa svojim osobnim podacima. U svakom trenutku imate pravo znati koje podatke o Vama obrađujemo, odakle potječu i za što ih koristimo. Također možete saznati koliko dugo čuvamo vaše osobne podatke i tko prima podatke o vama, u mjeri u kojoj dijelimo podatke u Ujedinjenom Kraljevstvu i inozemstvu. Ako to zatražite, možemo vam dati podatke koje obrađujemo o vama. Međutim, pristup može biti ograničen u interesu privatnosti, poslovnih tajni i prava intelektualnog vlasništva drugih osoba. Ovdje možete dobiti poslane informacije: Zatraži moje podatke.

Imate pravo na ispravak netočnih osobnih podataka

Ako smatrate da su osobni podaci koje obrađujemo o vama netočni, imate pravo na njihov ispravak. Trebate nas kontaktirati i reći nam koje su netočnosti i kako se mogu ispraviti. Kada zatražite ispravak Vaših osobnih podataka, provjerit ćemo jesu li uvjeti ispunjeni i, ako jesu, izvršiti izmjene u najkraćem mogućem roku.

Imate pravo na brisanje/anonimiziranje vaših osobnih podataka

Imate pravo na brisanje i anonimiziranje vaših osobnih podataka u bilo kojem trenutku u mjeri dopuštenoj zakonom. Zatražite brisanje/anonimiziranje Vaših osobnih podataka. Napominjemo da Zakon nalaže čuvanje nekih podataka do 5 godina. Ovo uključuje fakture.

Imate pravo prigovora na našu obradu vaših osobnih podataka

Imate pravo prigovora na našu obradu vaših osobnih podataka. Također se možete usprotiviti našem otkrivanju vaših podataka u marketinške svrhe. Za podnošenje prigovora možete koristiti kontakt podatke na vrhu stranice. Ako je vaš prigovor opravdan, osigurat ćemo prestanak obrade vaših osobnih podataka. Imate pravo primiti osobne podatke koje ste nam dostavili i podatke koje smo o vama dobili iz drugih izvora na temelju vašeg pristanka. Ako obrađujemo podatke o vama u sklopu ugovora u kojem ste stranka, također možete primiti svoje podatke. Također imate pravo prenijeti te osobne  podatke drugom pružatelju usluga. Ako želite iskoristiti svoje pravo na prenosivost podataka, od nas ćete dobiti svoje osobne podatke u uobičajeno korištenom formatu. Ukoliko želite pristupiti svojim podacima, zatražiti njihov ispravak ili brisanje ili se usprotiviti našoj obradi podataka, ispitat ćemo je li to moguće i odgovoriti na Vaš upit u najkraćem mogućem roku, a najkasnije mjesec dana od primitka Vašeg upita.

Pritužbe

Ako smatrate da ne ispunjavamo svoje obveze, obratite se našem voditelju obrade podataka na dpo@mybestbook.com.